|
Okropny ból w kręgosłupie (smerfi) |
|
|
O jejku współczuje Twojej mamie u mnie w rodzince też się czasem zdarza, że komuś strzeli w kręgosłupie wiem, że niektórym pomaga kapsiplaster i jakies smarowidła najlepiej jak pójdziesz do apteki i powiesz co się stało a kobitki napewno jakąś maść zaproponują, do tego moze jakieś tabletki przeciwólowe itp. Życzę zdrówka mamie (więcej...) |
|
|
ból kręgosłupa (Wifitka) |
|
|
witam, mam pytanie od kilku dni bolą mnie plecy, w okolicach lędzwi. Nic nie dźwigałam ani nie robiłam czegoś co moglo by mi zaszkodzić, poprostu przyszłam z pracy i od paru dni tak mnie boli, stosowałam juz maści rozgrzewające i dalej nic:(. Nie jestem pewna czy to napewno jest kręgosłup bo boli mnie tak jak by obok, ciężko jest mi stwierdzić dokladniej w jakiej okolicy. (więcej...) |
|
|
Ostry ból w gręgosłupie (Maciej) |
|
|
Mam poważny problem. Moja praca jest uzależniona od komputera, więc stale siedzę. Ostatnio dręczy mnie ból w dolnym odcinku kręgosłupa. Co mogę zrobić aby zmniejszyć przynajmniej trochę ten ból? (więcej...) |
|
|
akupresura na ból kręgodłupa (Dona) |
|
|
Dzień dobry. Trochę ostatnio zainteresowałam się medycyną alternatywną, bo ponoć to metoda skuteczna w wielu dolegliwościach. Interesuje mnie jednak oddziaływanie akupresury na kręgosłup bo to z nim mam wieczne problemy. Mam do Was wszystkich pytanie czy akupresura pomogła wam w walce z bólem kręgosłupa? Proszę o pilną odpowiedź. (więcej...) |
Wysokie ciśnienie
Nadciśnienie może wynikać z uwarunkowań genetycznych, co w medycynie nazywa się nadciśnieniem pierwotnym, ale również powodują je czynniki zewnętrzne jak: choroby serca (zawał serca) , nerek czy gruczołów wewnątrzwydzielniczych. Podwyższone ciśnienie powodują również niektóre leki.
Stwardnienie rozsiane, potocznie zwane przez lekarzy SM od łacińskiej nazwy: sclerosis multiplex. Jest to przewlekła i zapalna choroba obwodowego układu nerwowego, najczęściej występująca u ludzi młodych miedzy 20 a 40 rokiem życia.
Akromegalia
Jest chorobą charakteryzującą się rozrostem części kostnych i tkanek miękkich w obrębie głowy oraz powiększaniem się rąk i stóp pod wpływem nadmiaru hormonu wzrostu. W większości przypadków przyczyną zaburzeń jest gruczolak przysadki mózgowej zbudowany z komórek wydzielających somatotropinę.